Basisschool de Sieppe | Metaaldetectie dag

Op Donderdag 19 mei zijn de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool de Sieppe in Groesbeek met metaaldetectoren op pad gegaan.

Op Donderdag 19 mei zijn de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool de Sieppe in Groesbeek met metaaldetectoren op pad gegaan. Het milde weer was uitermate geschikt om een dagje met de piepstok in de frisse buitenlucht les te krijgen.

Aan onze voorzitter, Maikel die zijn dochtertje op die school heeft zitten werd gevraagd of die wat kon beteken omtrent het thema ridders en kastelen. Van het een kwam het ander en na wat gesprekken met de overige leden is het balletje gaan rollen om gezamenlijk met Mike Langes van  “Langes Armour” iets leuks op te zetten voor de kinderen van de Sieppe. 

De geschiedenisjagers leverden de detectors, schepjes en kennis. Hiernaast leverde Mike Langes een zwaard en verschillende soorten stukken van een harnas, door hem zelf gefabriceerd.

Metaaldetectie zoektocht naar Ridder Pim

Nadat de stukken voor dag en dauw verstopt waren kwamen de kinderen in groepjes van 2 (1 detector en 1 schepje) in de middag om te zoeken naar de overblijfselen van de mysterieuze ridder, Ridder Pim!

Erg leuk, zodra er iets werd gevonden en iemand riep “Ik heb wat!” renden direct alle kinderen naar de gelukkige vinder om te kijken.

Waardoor op zijn beurt de detectors als een malle tekeer gingen, een fenomeen wel bekend en gehaat door metaaldetector hobbyisten. (Als je twee metaaldetectoren te dicht bij elkaar houd gaan ze tekeer in een ongeregistreerd orkester van piepjes, laat staan met 6 detectoren!)

Super was het! Een zeer geslaagde dag! De kinderen waren razend enthousiast en hadden een prachtige middag, want wie vindt er nou niet graag een helm of zwaard? Kijk zelf maar, een beeld zegt meer dan duizend woorden …


We organiseren dit soort dagen zonder kosten of winstoogmerk, daarom zijn donaties meer dan welkom.

Een detectie dag organiseren?

Mocht je interesse hebben in een metaaldetectie dag voor jouw school of kinderfeestje, neem even contact op met Maikel dan kunnen we zeker een oplossing vinden!

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten