Grondeigenaren en Metaaldetectie

Metaaldetector hobbyisten voor een schonere natuur

Als grondeigenaren of agrariërs kan het een loonzaam idee zijn om metaaldetectie hobbyisten toestemming te geven.

We ruimen op en maken schoon, waar anderen de natuur als vuilnisbak gebruiken. Blikjes, treklipjes en aluminium snoepwikkels zijn voorwerpen waarop een metaaldetector reageren.

Grondeigenaren & Agrariërs

Zwerfvuil

Jaarlijks raken er duizenden koeien gewond, een groot aantal zelfs dodelijk, doordat ze blik binnenkrijgen van afval dat rondzwerft in bermen en weilanden.

Wageningen Universiteit en Research schat dat het jaarlijks gaat om 12.000 koeien, die letsel oplopen door het eten van blik. 4.000 koeien overlijden eraan. Melkveehouders en veeartsen hebben daarom jarenlang voor het invoeren van statiegeld op blik gepleit, in de hoop dat er zo minder afval in hun weiland terechtkomt.

Wat wij kunnen betekenen voor Grondeigenaren & Agrariërs

Vier eenvoudige stappen voor schone weiden, akkers en velden.

Stap #1

Neem via ons contactformulier contact met ons op.
(Formulier onderaan deze pagina.)

Grondeigenaren & Agrariërs

Stap #2

We stellen een plan op waarbij een aantal van onze leden met hun metaaldetectoren langs komen.

Stap #3

Afhankelijk van de grote van de te onzerzoeken percelen kunnen we bepalen hoeveel personen en hoe vaak we nodig denken te hebben.

Stap #4

We ruimen zwerfvuil op en de koop krijg je van ons een aardigheidje. Natuurlijk krijg je een eerlijk deel van eventuele waardevolle vondsten!

Ik wil graag meer weten

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Vul je gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op