Beek (L) Metaaldetectie Kaart

€1.50

Download is available until [expire_date]
  • Versie 1.0
  • Downloaden 4
  • Bestandsgrootte 131 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 5 maart 2023
  • Laatst geüpdatet 11 maart 2023

Beek (L) Metaaldetectie Kaart

Met de Beek (L) Metaaldetectie Kaart op je mobiel heb je het minste risico op vragen en boetes vanwege het niet nakomen van de regels. Deze kaart bevat de gebieden van Staatsbosbeheer (SBB) en de gebieden zoals opgenomen in de Archeologische Monumenten Kaart (AMK).

Regels die naarmate de populariteit van de metaaldetectie hobby stijgt hoogst waarschijnlijk ook nog eens steeds strenger zullen worden helaas.

De Rode en Oranje gebieden zijn de gebieden onder beheer van Staatsbosbeheer en de Archeologische Monumenten binnen de gemeentegrenzen (beiden verboden gebied voor ons, metaaldetectie hobbyisten).


Terug


De Beek (L) Metaaldetectie Kaart bevat standaard de gebieden van staatsbosbeheer. Deze gebieden zullen te zijner tijd uitgebreid worden met nog meer interessante info voor de metaaldetector hobbyist. Denk hierbij aan bekende uitgravingen, vondstplaatsen en bijvoorbeeld oude staf kaarten. Hier zijn tips en suggesties zeker welkom!

Strikt genomen is de gemeente de grondeigenaar en zou het dus best zijn om het altijd even te melden als je voornemens bent in deze gemeente op pad dacht te gaan. (Als iedereen dit zou doen krijgt onze hobby misschien uiteindelijk een betere naam.)

In overleg met de Nederlandse Archeologie Vereniging (NAW) raden we aan minimaal 25-50 meter afstand te bewaren tot alle eventuele AMK gebieden op de kaart.