Metaaldetectie in Vaals

Metaaldetectie in Vaals | APV Gecontroleerd: 14 Jan 2023

Gemeente informatie

Interactieve Kaart

WhatsApp

Ga je er een dagje opuit in eigen land? Zoek je een zoekmaatje voor Metaaldetectie in Vaals, ? Kijk even in onze WhatsApp groep voor Limburg, wie weet heeft er iemand plannen terwijl je in de buurt bent?

Alleen beschikbaar voor leden.

Geen verbod voor metaaldetectie in de APV

Vaals Metaaldetectie Kaart

Goed nieuws! Er is geen verbod of beperking in de APV opgenomen met betrekking tot Metaaldetectie in Vaals. 

Dit wil niet zeggen dat je vrijelijk je gang kan gaan in Vaals, je hebt je ten aller tijden aan de regels van goed metaaldetectie gedrag te houden.

Strikt genomen is de gemeente de grondeigenaar en zou het dus best zijn om het altijd even te melden als je voornemens bent in de gemeente Vaals op pad te gaan. (Als iedereen dit zou doen krijgt onze hobby misschien uiteindelijk een betere naam.)

Bij twijfel kan je altijd even contact opnemen met de gemeente.

Waar je ook graaft, vul AUB je gaten.

Download

Hieronder de downloadlink om de afgebeelde kaart als .KML bestand te kunnen downloaden naar je telefoon of computer. Als lid kan je deze gratis downloaden, van niet leden vragen we een kleine bijdrage. Deze zal in zijn geheel ten goede komen van de metaaldetectie hobby.

De Rode en Oranje gebieden zijn de gebieden onder beheer van Staatsbosbeheer en de Archeologische Monumenten binnen de gemeentegrenzen (beiden verboden gebied voor ons, metaaldetectie hobbyisten).

Voor vragen over het downloaden en openen van de kaart verwijzen we naar de FAQ. (Link opent in een nieuw tabblad.)

In overleg met de Nederlandse Archeologie Vereniging (NAW) raden we aan minimaal 25-50 meter afstand te bewaren tot alle eventuele AMK gebieden op de kaart.

Neem ook even een kijkje in onze Agenda, wie weet staat er binnenkort iets met Metaaldetectie in Vaals in de planning?