Stein Metaaldetectie Kaart

€1.50

Download is available until [expire_date]
  • Versie 1.0
  • Downloaden 8
  • Bestandsgrootte 105 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 6 maart 2023
  • Laatst geüpdatet 9 maart 2023

Stein Metaaldetectie Kaart

KML Metaaldetectie kaart

Terug

Met de Stein Metaaldetectie Kaart op je mobiel heb je het minste risico op vragen en boetes vanwege het niet nakomen van de regels. Deze kaart bevat de namelijk de zogenaamde ''verbods-gebieden'' voor ons metaaldetector hobbyisten. 

De Rode en Oranje gebieden zijn de gebieden onder beheer van Staatsbosbeheer (SBB) en de Archeologische Monumenten Kaart (AMK) binnen de gemeentegrenzen (beiden zoals gezegd verboden gebied voor ons, metaaldetectie hobbyisten).

De Stein Metaaldetectie Kaart zal te zijner tijd uitgebreid worden met nog meer interessante info. Interessante informatie voor de metaaldetector hobbyist wel te verstaan. Denk hierbij aan bekende uitgravingen, vondstplaatsen en bijvoorbeeld oude staf kaarten. Hier zijn tips en suggesties zeker welkom!

Strikt genomen is de gemeente de grondeigenaar en zou het dus eigenlijk best zijn om het even te melden als je voornemens bent in deze gemeente op pad dacht te gaan. We kunnen hier alleen het gereedschap voor aanbieden. Zodoende heb je als lid op de vorige pagina de contactmogelijkheden naar deze gemeente. Als iedereen hier gebruik van zou gaan maken krijgt onze hobby misschien uiteindelijk een betere naam. 

In overleg met de Nederlandse Archeologie Vereniging (NAW) raden we aan minimaal 25-50 meter afstand te bewaren tot alle eventuele AMK gebieden op de kaart.